PROJECTS

 

TYpe :

 

| NEW

 

House for Art Students
Brisbane, Australia

Designed as shared accommodation for art students, this building is arranged as a series of introverted sleeping chambers accessed from large open verandahs and common spaces. The design focuses on questions of climate, topography, and material detailing in a way redolent of some Asian architectures. The fabric draws on a small palette of durable self-finishing materials such as copper, fibre-cement, and red ironbark. Normally manufactured items were hand-made on site. 

[ 0902 ] Rosebery Investments

Gap House
Twickenham, Middlesex, UK

In a narrow gap site between residential and commercial uses, a ground level retail unit and two bedroom apartment was inserted. 

[ 0411 ] Private Commission

MAISONETTES + COURTYARDS
ISLINGTON, LONDON, UK

In this project the accommodation brief is broken down and expressed as individual buildings which address their respective street frontages. On one side, four 1-bed apartments are formed whose ground floor mass continues to the opposing street of St John’s Grove forming a plinth. Across this plinth then stand two 2-bed maisonettes articulated as individual architectural forms facing East.

[ 1311 ] Peabody Housing

Screen House
Brisbane, Australia

A new family house in the sub-tropical climate of Brisbane, Australia. The scheme leads with a large folded exterior screen which works to encircle and protect the spaces from the subtropical sun and provide privacy. A rich spatial environment results inside, with internal and external rooms intermingling and sharing material and atmospheric qualities. Shaded outdoor space is provided at multiple levels including a ‘crows nest’ at the top for views, special meals, and occasional sleeping in the summer. 

[ 0716 ] Private Commission

Prototype House 
Baghdad, Iraq

A prototype house designed and constructed under the scrutiny of the Ministry of Construction & Housing (MOCH) demonstrating proof of concept and proposed insulated concrete form (ICF) technology. 

[ 1205 ] State Commission for Housing

step Housing
Chiswick, London, UK 

Development site study and scenario testing for new multi-residential development. The scheme addresses difficult site geometry and access yet works to enhance the secluded setting. Originally a goods-yard and lay-by adjacent to an active railway station, the triangular site is here transformed to accommodate nine one-bedroom units each with private external space. The challenge of the site shape and the architectural design of the units (together with its solutions to acoustic, access, and overlooking issues) creates a unique development. 

[ 0420 ] Westgreen Construction Ltd

STUDIO
HARINGEY, LONDON , UK

New-build studio pavilion. The design used the innovative structural solution of a timber portal frame to allow the full height of the interior space to be free of any structural ties. The building is braced by its marine plywood cladding, which is protected from the weather with a high-performance Sika coating system.

[ 0904 ] Private Commission


| CONVERT

 

MIXED-USE BLOCK
HACKNEY, LONDON, UK

A mixed use, full-block multi-residential scheme for Workspace on the Parmiter Industrial Estate. The proposal places smaller commercial units at ground floor and residential apartments to upper floors on an inner-city London site. A new ground plane of amenity space for residents is formed over the commercial parking in the central block area. Units are clustered in groups around cores and provided with generous private outdoor space.     

[ 0601 ] Urban Practitioners

RECLAIM HOUSE 
GUILDFORD, SURREY, UK

Alteration and refurbishment of an existing children's home into a large mansion house in Guildford. Existing major rooms are retained and restored with new elements strategically introduced to complement the house’s stature and excellent siting. Circulation and secondary spaces are reconfigured and rebuilt adding a new ease and lightness to the house. A new swimming pool and leisure facilities are discretely created in the basement, benefiting from new light-wells and landscaping at ground level.

[ 0715 ] Private Commission

Bar + Restaurant + Apartments 
Epsom, UK

High specification bar and restaurant in central Epsom, incorporating custom designed furniture and lighting throughout.
 
[ 0413 ] CSJ & Partners

oblique Apartments
Forest Gate, London, UK

Change of use and major refurbishment to create a series of residential apartments.
           
[ 0406 ] Private Commission

Image source:  http://inhumanform.tumblr.com/post/54091273819

Image source: 
http://inhumanform.tumblr.com/post/54091273819

LAYERED APARTMENTS
HIGHBURY, LONDON, UK

Major alteration, extension, and conversion of an existing multi-storey building in Highbury to create new high-specification apartments.

[ 0801 ] West London Mission

CREATIVE Apartments
Islington, London, UK

Change of use and creation of live/work apartments for companies from the creative industries. 

[ 1002 ] Private Commission

 


hew Apartments
Manor Park, London, UK

Building extension to create a small number of high specification residential apartments. 

[ 0507 ] Private Commission

APARTMENTS BESIDE 

CLAPTON, LONDON, UK

Capacity study for the extension and conversion of an existing commercial building to create residential apartments. 

[ 0301 ] Private Commission


| LISTED

 
0623_External-Facade1.gif

DIPLOMATIC RESIDENCE
HOLLAND PARK, LONDON, UK

£9M major alteration and extension of mansion house with diplomatic functions. In the major refurbishment and fitout of the grade II listed mansion house, the scheme pursues the dual approach of careful restoration of the original listed building and the insertion of room-like contemporary elements manufactured off site and placed in the floor plan like pieces of furniture. The 500 sqm extension to the rear of the property accommodates major new spaces including a large ceremonial dining hall, swimming pool, and related leisure facilities. The other-worldliness of the underground extension is exploited architecturally, with major rooms/halls reading as separate buildings set within an abstracted water landscape. A fully landscaped garden is reinstated over the extension. 

[ 0623 ] Qatari Royal Family

 

MIXED-USE RESIDENTIAL
DULWICH, LONDON, UK

Conversion of a disused urban block into a mixed use building with retail at ground floor, first floor offices and two upper levels of 1 and 2-bed apartments. Includes retention of existing Listed façade and new-build elements at the rear of the plot.

[ 0407 ] Chase Estates

STATION HOUSE
CHISWICK, LONDON, UK

Conversion of a disused grade-II listed station office. The design utilises an existing sub-floor void and adds a mezzanine and glazed entrance to reorder circulation and open up the building's spaces. A blend of sympathetic restoration and exciting contemporary architectural detail transforms the building into a modern office space. 

[ 0410 ] Westgreen Construction Ltd & Gregory Bonner Hale

COACH HOUSE
GUILDFORD, SURREY, UK

Conversion of a listed coach house into residential use.

[ 0706 ] Private Commission

FABRIC HOUSE
Chelsea, London, UK

Major extension to an existing listed residence.

[ 0708 ] Private Commission

pinnate Apartment
Fitzrovia, London, UK

Major refurbishment of Grade II Listed Bloomsbury mansion apartment. 

[ 0505 ] Private Commission

1050-NW-1.jpg

inlay Apartment
Kensington + Chelsea, London, UK

Major refurbishment of a Grade II listed mansion apartment.
 
[ 0419 ] Private Commission

JUNCTURE HOUSE
CAMBERWELL, LONDON, UK

Refurbishment of Grade II listed house.
 
[ 0519 ] Private Commission


| EXTEND

 

House Below
Knightsbridge, London, UK

Major extension and renovation of a three-storey terrace house in a west-London Conservation Area. The project carefully rearranges existing rooms at all levels and forms a large new open-plan living area at basement level. An extended courtyard to the rear delivers excellent daylighting to all floors.

[ 1404 ] Private Commission

Pavilion House
Dulwich, London, UK

Extension of a large house in South London. The design relies on an ambiguity between the new work as a house extension or as a detached garden entity. The glazed 'pavilion' with its planted roof cuts into and extends the existing kitchen, connecting it to the landscape beyond. Previously lost, the original rear façade with its bay window is returned to the garden elevation.

[ 0302 ] Private Commission

HEADQUARTERS + APARTMENTS
REIGATE, LONDON, UK

Extension of Reigate’s former registry building to form new office headquarters for a private company. The new work takes the form of a three storey free-standing extension building, set off from the existing Victorian building. A large wing-like element entirely wraps one long elevation and the roof, shielding the interior from the southern sun and unifying a striking three storey high circulation zone within. 

[ 0616 ] Fileturn Holdings Ltd

BENCH House
Dulwich, London, UK

Extension to an existing Victorian property to create connected kitchen and dining areas. Internally, services and clutter are absorbed by two new storage walls, leaving a 'floating' oak bench and seat to lead the composition. 

[ 0517 ] Private Commission

CLOISTER House
Brisbane, australia

Residential alteration and extension to a traditional fibro cottage . The design includes a fractal, hardwood garden shelter.

[ 0402 ] Private Commission

 

House IN REVERSE
Seven Sisters, London, UK

Residential alteration and extension.

[ 0421 ] Private Commission

HOUSE OF RETICULES
HIGHGATE, LONDON, UK

Alteration and extension of a mansion house. The material selection of rich interior was inspired by the client's extensive accessory collection. Weathered leather linings are combined with faceted ceramic fittings. 
 
[ 1206 ] Private Commission

garden room
Camberwell, London, UK

Residential alteration and extension to create a garden room. 

[ 0405 ] Private Commission

HOUSE BY THE WOOD
HARINGEY, LONDON, UK

Reorganisation of the existing plan layout and creation of a new 'landscape building' extension radically transforms this original brick end-of-terrace house. A new polished concrete slab replaces the previous timber ground floor, greatly increasing ceiling heights and transforming room proportions. A large new living room/conservatory is provided to the rear garden in the form of a grass-roofed pavilion, clad in oak. Carefully detailed glazing is used to maintain the distinction between the extension building and the original house.
 
[ 0904 ] Private Commission


| REFURBISH

 

Free-span House
Sydenham, London, UK

The capability of materials to form space sometimes outstrip their social use. In this house, the original 60’s free-spanning structure had been buried in a cellular Victorian plan, reflecting suburban domestic values of the day. This project therefore radically opens the spaces, matching the promise of the original structure, and synchronising the use with today’s living practices. The scheme includes a striking suspended system of joinery which branches off the original structure.

[ 0415 ] Private Commission

APARTMENT OF INSERTS
FITZROVIA, LONDON, UK

Major refurbishment of Bloomsbury mansion apartment

[ 0505 ] Private Commission

REFLECTED APARTMENT
KENSINGTON, LONDON, UK

Major alteration to residence, including design and construction of bespoke furniture and lighting.
 
[ 0604 ] Private Commission

PHOTOGRAPHER's House
Camberwell, London UK

Major residential refurbishment. 

[ 0520 ] Private Commission

 

OPEN House
DULWICH, London , UK

Extension and refurbishment of Victorian terrace house in south London. The proposed design solves the problems of impeded aspect to the rear garden and poor internal lighting by reconstruction and extension of the entire rear half of the house. The design resists infilling the house's existing side courtyard by strategically shifting the proposed extension toward the garden, opening excellent daylighting to all ground floor rooms.

[ 0907 ] Private Commission

 

COMPACT HOUSE
Hackney, London, UK

Residential alteration.
     
[ 0514 ] Private Commission

Image source: https://uk.pinterest.com/

Image source: https://uk.pinterest.com/

SLIDING HOUSE
Clerkenwell, London, UK

Major residential alteration. Lateral conversion of

[ 0401 ] Private Commission

HOUSE OF DETAILS
Southwark, London, UK

The rear extension of a tall two-storey terrace house in south London is expressed as a separate smaller building, yet connected to complementary with the main house. The extension accommodates a generous new family kitchen and window-seat, day lit from above, which releases spaces in the existing ground floor allowing them to combine and reorient in new and positive ways. A set-piece composition to the rear garden juxtaposes the contemporary elevation of the extension with the Victorian detailing of the existing house.

[ 1403 ] Private Commission

0302_render01.jpg

UMBRA HOUSE
SOUTHWARK, LONDON, UK

Alteration and extension of residence. A large picture window to the rear garden is coupled with a generous window seat providing a comfortable niche overlooking the rear garden.

[ 0714 ] Private Commission

 

WRITER'S HOUSE
DULWICH, LONDON, UK

Residential extension.
 
[ 0717 ] Private Commission